MATEJ OCEPEK: FILMSKE IZPOVEDKE

Je čas. Je prostor. In je oseba. V meni. Ki vidi drugače. Ki sliši več. Od samega sebe. Poslušalca. Filmarja. Glasbenika. Ki jezdi digitalno in analogno. Ki preizkuša meje, zaznave, stereotipe.

MATEJ OCEPEK je audio- in vizualni umetnik, rojen v Trbovljah leta 1977 in odseljen v Ribnico leta 2004. Režira filme, sklada glasbo in raziskuje novodobno medijsko tehnologijo, splet in družbo. Študiral je film in fotografijo na Rockport College v ZDA, v Sloveniji pa je diplomiral iz ekonomije. Več let je bil stalni sodelavec plesne skupine EN KNAP, še prej pa je snemal zvok za različne reklame in filme doma in po svetu. Od leta 1999 do danes je sproduciral več kot 50 ur avtorske glasbe, razpete nekje med elektroniko, rockom in improvizacijo. Posnel je več umetniških, dokumentarnih in eksperimentalnih filmov ter izvedel kopico audiovizualnih performansov, v katerih je svoje filme in videe spremljal z živo glasbo. V zadnjem času je njegova strast zvočno vrtnarjenje, kjer v posebnem rastlinjaku z glasbo pospešuje kaljenje sonične zelenjave. Od leta 2010 dalje vodi tudi neprofitni zavod Lab Dss, kjer ustvarja multidisciplinarne projekte ter organizira različna izobraževanja iz sveta ekologije in umetnosti.

Na pregledni razstavi se umetnik predstavlja s svojimi najnovejšimi filmskimi in video stvaritvami.

– Elektrotribalist / Elektrotribalist (video) – dolžina: 2 min / 2013

Gongoman: Filmska Knjiga v 11-ih poglavjih / Gongoman: Filmbook in 11 chapters (eksperimentalni film) – dolžina: 60 min / 2013

– Fant na LSD-ju / Guy On LSD (video) – dolžina: 6 x 5 min / 2013, 2014

Ledena Doba / Ice Age (eksperimentalni film) – dolžina: 11 min / 2014

Lovilec Sanj / Magic Catcher (eksperimentalni film) / dolžina: 81 min / 2014

SnegoKipar / Snowcreature Man (eksperimentalni film) / dolžina: 7 min / 2015

Nategnil me je Jim Fuck / Fucked by Jim Fuck (eksperimentalni film) / dolžina: 25 min / 2015

OTVORITEV RAZSTAVE BO V PETEK, 23. OKTOBRA OB 18h, S PREFORMANSOM SNEGOKIPAR.