Samo Šiles in Gigo de Brea

Untitled-2

Otvoritev 7. aprila ob 18. uri.

 

Samo Šiles in Gigo de Brea, sošolca z Akademije za likovno umetnost v Ljubljani, sta se ˇkot stara prijateljaˇnašla v slikarskem ustvarjanju podobnega motiva – vulkani. Vulkani v vsej svoji nepremagljivi mogočnosti, ju navdušujejo in koloristično izpopolnjujejo. Ekspresivno izražanje in močne barve sijejo iz slik v katerih se gledalec izgubi, saj poteze čopiča napovejo tisoč in eno zgodbo. V dramatičnosti toplo hladnega kontrasta, se gledalec potopi v najgloblji del duše posameznega ustvarjalca. Krajíne, ki jih avtorja ustvarjata so razgibane, v prvem planu ter dopuščajo možnost bega oči, saj linija ne vodi gledalčevega pogleda. Avtorja ustvarjata podobno zgodbo, zgodbo, ki si jo gledalec s pomočjo danega motiva lahko naslika sam.

Špela Pavli prof.

Samo Šiles – rojen l. 1963 v Ljubljani. Obiskoval  Šolo za oblikovanje in študiral na Likovni akademiji v Ljubljani. Diplomiral l.1992 pri prof. Metki Krašovec. Trenutno zaposlen kot učitelj umetnosti na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje. Živi v Zagorju ob Savi.

Gigo de Brea – rojen l. 1963 v Mariboru. Diplomiral je leta 1987 na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, smer slikarstvo pri  Metki Kraševec, čeprav bi rajši pri drugemu profesorju. Pri svojem delu uporablja izključno oljne barve na platnu večjih formatov. Živi in ustvarja na Krasu.